Tijdwaarneming: onze systemen

Ieder evenement en elke organisatie heeft zijn eigen voorkeuren en wensen. Een grote stadsmarathon heeft behoefte aan een oplossing die geoptimaliseerd is voor veel  deelnemers, denk daarbij aan een grote dichtheid bij de start en finish en logistieke uitdagingen zoals het verspreiden van startnummers en tijdwaarnemingschips. Voor een kleinere dorpsloop is het echter veel belangrijker dat het systeem eenvoudig aan te sluiten is en vooral niet te duur is.

MYLAPS Event Timing werkt uitsluitend met systemen van het moederbedrijf MYLAPS Sports Timing. Deze systemen worden wereldwijd gebruikt door duizenden evenementen, waaronder de marathon van Boston, Chicago, Los Angelos, Kuala Lumpur, Rotterdam en  Berlijn, maar ook bij Ironman Triathlons en de Giro d’Italia.

Onze systemen

 

EventKit

 

Speciaal voor kleine evenementen, tot maximaal 500 deelnemers, bieden we EventKit. Met EventKit kan de organisatie van het evenement zelf de tijdwaarneming verzorgen; het systeem is eenvoudig op te zetten en te bedienen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de online inschrijfmodule en resultaten worden direct na de finish automatisch gegenereerd en online gepubliceerd.

ChampionChip systeem

ChampionChip systeem

 

De detectiematten op start, finish en tussenpunten kunnen meer dan 100 chips per seconde verwerken. De waterbestendige ChampionChip kan gebruikt worden voor onder andere hardloop- en wielrenevenementen en triatlons.

De introductie van het ChampionChip systeem, meer dan 20 jaar geleden, betekende een revolutie in de hardloopwereld. Het systeem is wereldwijd nog steeds een van de meest gebruikte tijdwaarnemingssystemen. Veel sporters hebben een persoonlijke ChampionChip, die gebruikt kan worden bij alle evenementen waar het ChampionChip systeem gebruikt wordt.

BibTag Systeem

BibTag systeem

 

Het BibTag systeem is zeer geschikt voor grote hardloopevenementen met veel deelnemers. De tijdwaarnemingstak is geïntegreerd in het startnummer; atleten spelden de startnummers op hun shirts, zoals ze gewend zijn, en hun start-, finish en tussentijden worden automatisch geregistreerd. Ook voor fietsevenementen kan het BibTag systeem ingezet worden. De BibTags worden dan op het stuurbordje bevestigd. De dunne anti-slip detectiematten vormen geen enkel obstakel voor racefietsen.

Voor triatlons, obstacle- en mud runs is de MultiSports Tag ontwikkeld. De Multisports Tag wordt gedetecteerd door het BibTag systeem en werk met dezelfde detectiematten. De tag is waterdicht en kan gedragen worden onder een wetsuit, wat het systeem zeer geschikt maakt voor triatlons en andere evenementen waarbij water een rol speelt. Het BibTag systeem werkt met detectiematten die uitgebreid kunnen worden tot een breedte van 8 meter.

ProChip systeem

ProChip systeem

 

Voor sporten waarbij hogere snelheden gehaald worden, zoals wielrennen en schaatsen, bieden we het ProChip systeem. Bij dit systeem dragen sporters een ProChip om hun enkel. De ProChip is waterdicht, wat het systeem ook zeer geschikt maakt voor gebruik bij triatlons en zwemwedstrijden. Finishtijden kunnen tot op 1/1000 seconde nauwkeurig gemeten worden.

Het ProChip systeem wordt gebruikt bij veel internationale wedstrijden en evenementen, zoals de Olympische Spelen en de Giro d’Italia. Vele nationale en internationale sportbonden en openbare sportgelegenheden maken gebruik van het ProChip systeem voor het timen van wedstrijden en trainingsessies. Zo zijn alle 400-meter ijsbanen in Nederland voorzien van een ProChip systeem en gebruiken de KNWU en de KNSB het systeem bij trainingen en wedstrijden.